Банні процедури або як правильно дихати в парній

Банні процедури або як правильно дихати в парній

Один із способів очистити дихальні шляхи це інгаляція. Для того щоб цей процес проходив якомога ефективніше, потрібно знати про те, як правильно дихати в парній. Так як в парній під впливом високої температури повітря очищений від шкідливих мікробів, до того ж, якщо він ще й буде насичений банними ароматами, правильне дихання тільки посилить оздоровчий і профілактичний ефект від гарячої пари.

У парній здоровій людині рекомендується дихати носом. При такому диханні гаряче повітря, перш ніж потрапити в легені, значно охолоне, що дуже сприятливо позначиться на їх діяльності. Гарячий пар впливаючи на слизову носа, зменшує її набряк і, як наслідок, усуває нежить при застуді. Іноді для кращого прогріву порожнини рота, навпаки, треба дихати саме через рот. Наприклад, при запаленні мигдалин або інших респіраторних захворювань.

Також носом рекомендується дихати при виході з парної або на вулицю після лазні. Вдихаючи через ніс холодне повітря, він нагрівається і потрапляє в легені досить нагрітим.

Коли дихайте в парної ротом дуже гарячим повітрям, підводиться кінчик язика до неба. Гарячий пар, зустрівши на шляху мову, завихрюючись і додатково охолоджується.

Дихання має бути спокійним, рівним і без напруги. Коли стане зовсім не під силу від гарячої пари, постарайтеся повністю зосередитися на диханні і розслабленні всього тіла. Найчастіше, такий прийом дозволяє збільшити нагрів внутрішніх органів і разом з тим знизити палюче відчуття пара на шкіру.

Під час пропарювання не соромтеся бурхливо виражати свої емоції. Є повір’я, що цим виявляються інстинкти наших далеких предків по вигнанню шкідливої ​​енергії з організму, і вигнання злих духів. Кряхтение, охи, ахи, стогони – все це посилює оздоровчий ефект від гарячої пари. Чоловік рев і жіночий вереск – нормальна поведінка в парній.

При не дуже гарячому парі краще дихати через ніс. У міру нагрівання повітря можна переходити на змінне дихання носом і ротом. При високій температурі пара вдихати носом дуже болісно (обпікає), тому дихати треба тільки через рот.

Правильно дихати в міру нагрівання парної можна позначити так:

1 поглиблене дихання;

2 зменшене поглиблене дихання;

3 неглибоке і часте.

4 При виході з парної дихайте ротом глибоко і часто.

Проводячи лазневі процедури, не забувайте стежити за своїм диханням. Робіть це правильно і зі знанням справи!

З легким паром!

Пост был полезен? Жмите “мне нравится”

Ответить с помощью Вконтакте:

Ответить с помощью Facebook:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ukraina.net.ua -