Як парити дитину в лазні і як підготувати дитину?

Паріння дитини в лазні.

Перед тим як парити дитина в лазні, малюка необхідно підготувати. Адже значний перепад температур – це те основне, до чого він повинен бути адаптований. У немовлят від народження дуже ніжна шкіра, яка не може самостійно регуліровть температурний режим. Тому з самого народження бажаним було б давати дитині можливість приймати повітряні ванни.

Повітряні ванни.

На початку можна просто не поспішати при переодяганні новонародженого. Роздягнути малюка при кімнатній температурі. Перед тим, як надіти свіжу одяг або змінити пелюшки – дайте можливість дитині 3-4 хвилини полежати голяка, вільно поворухнути ручками і ніжками. Це дуже легкий і зовсім безпечний спосіб привчити малюка до відчуття зміни температури. Кожен раз можна збільшувати час повітряних ванн.

Як можна підготувати дитину до банним поцедури крім повітряних ванн? Відмінний спосіб для адаптації є ще і купання у воді з різною температурою. Наприклад, перед початком купання малюка, в іншій тазик потрібно налити води тієї ж температури, що і ванні. У той час поки малюк купається, вода в тазику трохи охолоне на кілька градусів. Занурте після основного купання дитини з тазика, контраст НЕ буде дуже різким, але для шкіри малюка він все одно стане відмінним стимулом до саморегуляції. Потрібно повторювати таку процедуру при кожному купанні, при цьому поступово знижуючи температуру води, для ополіскування, до кімнатної.

У сукупності водні процедури з повітряними ваннами допоможуть адаптації дитини до перепаду температур. Використовуючи такий метод адаптації для підготовки до першого знайомства з лазнею. Шкіра новороженного буде вже підготовлена ​​до нових, більш сильним відчуттям.

Існує велика кількість прихильників раннього загартовування дітей, обливання холодною водою. Це абсолютно окрема тема, що має безліч своїх власних особливостей і нюансів. І для підготовки до лазні дана тема не є необхідною, буде в полне досить двох вищеперелічених способів. Якщо немовля спокійно переносить повітряні ванни і ополіскування теплою водою. При цьому він не вередує, не плаче, що не тремтить, і шкіра його НЕ стає блідою. Це означає що він цілком уже підготовлений до знайомства з банн процедурами. І можна в полне сміливо брати його з собою і налаштуватися на позитивний результат від відвідування парної в лазні.

Де краще париться дитина в лазні чи сауні.

Для першого знайомства з лазнею краще підходить лазня а не сауна. Оскільки сухе гаряче повітря переноситься набагато важче водяної пари. Але необхідно простежити за температурою, тому як пар високої температури може налякати малюка. При першому відвідуванні потрібно подбати про те, щоб температура повітря в парній підтримувалася на рівні 60- 70 ° С. Перебуваючи в лазні разом з дітками, особливо на перших порах, малюкові буде комфортніше на руках у мами. Це додасть йому відчуття спокою, безпеки і впевненості. Лікарі відзначають, що перебування в парній підвищує лактацію у годуючих мам. Якщо малюк починає турбується, то можна дати йому груди, це для нього наймогутніша заспокійливий засіб з усіх можливих.

Найперше відвідування парної має становити за тривалістю не більш 1-2 хвилин. Це для дитини у віці від семи місяців до року. Якщо ви взяли з собою тримісячне немовля. Тоді в перший раз краще взагалі обмежитися до однієї хвилини. І кожне наступне відвідування лазні можна поступово збільшувати період перебування дитини в парній. Можна довести його до 3-5 хв. Затягувати процедуру більше п’яти хвилин не рекомендується аж до 3-4 років.

Пост был полезен? Жмите “мне нравится”

Ответить с помощью Вконтакте:

Ответить с помощью Facebook:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ukraina.net.ua -